tiistai 18. syyskuuta 2012

SYKSY on saapunut

kuva
Kuulun niihin ihmisiin, jotka vihaavat syksyä, on pimeää, kylmää, koleaa ja märkää. Ja keksisin vielä miljoona muuta negatiivisesti latautunutta adjektiivia siihen liittyen. Syksyisin olen väsynyt ja iltojen pimetessä haihtuu vähäisinkin liikuntainnostus taivaan tuuliin.

Onhan syksyssä tietenkin jotain hyviäkin juttuja. Kuten kynttilät ja villasukat <3


Olen viime vuosien aikana huomannut, että jos vaan jaksaa liikkua syksyn yhtä säännöllisesti kuin kesälläkin, välttyy pahimmilta syysmasenteluita sekä hyvällä tuurilla myös flunssalta. Tähän pyritään tänäkin vuonna. Avitukseksi hankin myös Omega-3+monivitamiinit sekä D-vitamiinit (ehkä muistan taas pari viikkoa syödä niitä) ;) Päivisin liikkumaan lähtemisessä ei ole mitään ongelmaa, oli vuodenaika mikä hyvänsä, koska on valoisaa, mutta heti kun on ilta ja pimeää niin en voi kuvitellakaan tekeväni muuta kuin käpertyä sohvan pohjalle. Olenko ainut valolla käyvä ihminen?

On syksyssä tietysti myös se hyvä puoli, että sen jälkeen tulee talvi ja JOULU! Mistäköhän se johtuu, että kun saa lapsen niin samalla saa jonkun ihme jouluhössötyspiirteen itseensä. Aikaisemmin en juuri välittänyt koko joulusta, mutta sitten yhtäkkiä se muuttuukin parhaaksi juhlaksi ja olen kuullut myös muilta ystäviltäni, että heille on käynyt samoin :o Nykyään odotan joulua monta kuukautta, suunnittelen ja hankin lahjoja ja ASKARTELEN (ihan oikeesti!) joulukortit, puunaan kotia ja koristelen. Ihme hössötystä.. Mutta se joulusta, siihen on vielä niin pitkä aika.


Laitanpa tähän vielä viime viikon liikkumiset, en ole tainnutkaan postata viikon liikkumisista vähään aikaan.


6 liikuntakertaa, yhteensä 6tuntia!

Olen tyytyväinen, tämä viikko vielä yhtä reippaasti niin olen niiiiin ansainnut viikonlopun rentoutumisristeilyn, joka ei ehkä ole niin rentouttava, mutta ainakin irtiotto arjesta ja laatuaikaa hyvässä seurassa :)

.......

Tein viime viikolla pienen kokeilun ja kävelin tuon vakkari 10km lenkin, jonka yleensä juoksen, että näkisin kuinka paljon kulutuksessa on eroa kävellessä ja juostessa.

Tulokset

KÄVELY (10km)                         JUOKSU (10km)              
1h 24min                                        1h 2min
302kcal                                          566kcal
k.syke 91                                        k.syke 149
h.syke 127                                      h.syke 173

Sykkeet ja kalorit vaihtelee tietysti joka lenkillä, mutta otin nyt vertailuun tuon kävelyä seuraavan juoksulenkin. Ja erohan on päivänselvä, juostessa aikaa kuluu vähemmän, mutta kulutus on silti melkein kaksinkertainen! Kannatan siis juoksua tästä eteenpäinkin. Kiireisen ihmisen liikuntamuoto; vähemmällä ajankäytöllä parempiin tuloksiin. :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti