maanantai 27. elokuuta 2012

Kehonkoostumusmittaus



Kävin tänään siellä kehonkoostumusmittauksessa! Ajankohta oli ehkä hieman huono, maanantaina klo 17. Viikonloput mässäilyt, eilinen lihaskuntotreeni ja tämän päivän syömiset ei varmasti ainakaan parantaneet tulosta. Mittaus suositellaan tehtäväksi aamulla ennenkuin on syönyt mitään, eikä edellisenä päivänä mielellään pitäisi urheilla, ei ainakaan vetää sellaista lihaskuntorääkkiä kuin minä tein. :D

En oikein tiedä millaisia tuloksia odotin, koska tämä oli ns. lähtötason mittaaminen ennen kuntosaliharjoittelun aloittamista. Olen kuitenkin uumoillut olevani sellainen laihaläski. Eli olen kyllä hoikka, (ainakin vaatteet päällä..), mutta rasvaa on varmasti liikaa suhteessa painoon.

Tämä mittaus maksoi 10euroa, joten ei voinut olettaakaan sitä tehtävän millään huippulaitteilla. Eli laite oli sellainen "vaaka" johon mentiin avojaloin seisomaan ja kädet suorana eteenpäin puristettiin kevyesti kapulaa. Koko homma kesti varmaan n.30sekuntia minkä jälkeen käytiin tulokset läpi. Mitenkään kovin luotettava tällainen mittaus ei varmasti ole, mutta suuntaa antava kuitenkin!

Sitten ne tulokset.
Tilanne ei ollut ihan niin paha kuin olin ajatellut. En kuulemma ole laihaläski :D Mittauksen tekijä sai hyvät naurut kun toin esiin tämän huolenaiheeni. :DD Parantamisen varaa kuitenkin on, sehän oli selvää.

Rasvaprosentti: 28,2%
Normaali, mutta vähemmänkin voisi olla.
Luustolihasprosentti: 31%
Korkea! Tämä tuli todellisena yllätyksenä, sain oikein kehuja siitä että lihasmassaa on näinkin paljon.
Sisäelinrasvan taso: 3
Normaali, tämän pitäisi olla 1-9välillä, joten 3 on kuulemma erittäin hyvä, enkä näin ollen kuulu mihinkään elintasosairauksien riskiryhmään.
Lepoaineenvaihdunta: 1367kcal
Tämän verran pitäisi vähintään saada energiaa päivässä, jotta aineenvaihdunta pysyy normaalina.
Arvio päivän kokonaisenergiantarpeesta: 2050kcal
Tämä on ns. toimistotyöläisen energiantarve, eli jos harrastan liikuntaa pitäisi syödä vieläkin enemmän :o
Tällä määrällä ja liikunnalla pitäisi siis laihtua.. Kuulostaa minusta todella suurelta määrältä laihduttajalle.

Yhteenvetona tavoitteeksi voisi määritellä rasvaprosentin pienentämisen ja lihasosuuden kasvattamisen. Painon ei edes tarvisi tippua. Läski pitää siis vaan muuttaa lihakseksi! Helpommin sanottu kuin tehty.. :D Ruokavalio on kuulemma ihan ykkösjuttu millä rasvaprosenttia saa hilattua alaspäin, eli ne mässäilyt pois.

Mielenkiinnosta pengoin vähän laatikoita (noin tunnin...), koska muistin, että olenhan minä käynyt ennenkin tällaisessa mittauksessa joskus muutama vuosi sitten! Ja ihme kyllä, löysin vielä yhden kansion välistä sen analyysilapunkin!


25.4.2009
Paino: 69,0
Lihasmassa (kg): 26,5
Rasvamassa (kg): 20,8
Rasvaprosentti: 30,2

Tämä mittaus on tehty selvästi paremmalla laitteella, ainakin lapun vaikealukuisuuden perusteella.. En löydä esimerkiksi tuota luustolihasprosenttia tästä ollenkaan. Fakta kuitenkin on, että paino ja rasvaprosentti on molemmat nyt paljon paremmat, vaikka olen välissä ollut raskaanakin! Ei yhtään huonosti, tästä on hyvä jatkaa. Tässä 09-vuoden lapussa on muuten tavoitepainoksi merkattu 62,6kg! Eli ei mulla varmaan olekaan niin paljon valittamista tässä 59,9kg elomassassa.. :D

Mittauksen jälkeen varasin kuntosaliohjelmantekoon ajan ensi viikon perjantaille. Ajattelin, että vaikka hankin ohjelman tuolta, niin hyödynnän silti kouluni ilmaista kuntosalia, enkä osta mitään kuntosalikorttia tuolle salille. Opiskelijabudjettini pysyy huomattavasti paremmin kasassa, jos rahaa ei mene tankotanssin ja jumppakortin lisäksi vielä kuntosaliinkin. :D Täytyy muistaa vaan käydä katsastamassa mitä laitteita koulun salista löytyy, että ohjelman voi varmasti toteuttaa siellä.

Tosi huippua, että nyt on selvät sävelet miten edetään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti