tiistai 14. elokuuta 2012

Kesäkurpitsamoussaka




 raaka-aineet:

n. 700g                  kesäkurpitsaa
2 kpl                        sipulia
4 kpl                        valkosipulinkynsiä
400g                        jauhelihaa
1 rkl                        oreganoa
1 tl                          suolaa
1 rkl                        yrttisekoitusta
1 tl                           mustapippuria
1 rkl                        vehnäjauhoja
1 tlk                        tomaattimurskaa
3-4 rkl                    tomaattipyrettä
n. 1 dl                    vettä
2 dl                         porkkanaraastetta
                                juustoraastetta


- Kuutioi kesäkurpitsa ja pilko sipulit pieneksi



- Ruskista jauheliha ja samalla lisää sekaan sipulisilppu
- Raasta sekaan valkosipulikynnet, mausta suolalla, oreganolla, mustapippurilla ja yrttiseoksella
- Lisää porkkanaraaste
- Sekoita joukkoon vehnäjauho
- Lisää kesäkurpitsakuutiot, tomaattimurska ja tomaattipyre
- Lisää vesi (esim. huuhtomalla tomaattimurskatölkki)

Vähän arveluttavan näköistä, mutta tuoksui mielettömän hyvälle!

- Sekoita ja anna hautua n.10min
- Kaada vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste



- Paista uunissa 225asteessa n. 25min
- Enjoy!

Tästä tuli todella hyvää! Onneksi poikaystäväni ei tällaisiin "kasvispöperöihin" suostu koskemaan, joten itselleni jää koko vuoallinen ;D

Alkuperäisen ohjeen löydät täältä. Muuttelin hieman määriä, koska muuten ruoka ei olisi mahunut meidän vuokaan. Lisäksi suolan määrä oli mielestäni turhan korkea (2tl), ensi kerralla jätän varmaankin kokonaan pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti